scule de mana speciale

Cleste extractor de suruburi si trusa de scule a unui meserias

Cleste extractor de suruburi

Cleste extractor de suruburi in trusa electricianului. Stand pe langa electricieni, am constatat ca au intampinat dificultati in extragerea suruburilor sficuite/distruse/stricate. De multe ori calitatea materialelor din care sunt confectionate suruburile de conectare lasa de dorit. Orice interventie mai in forta strica, in majoritatea cazurilor, capul surubului inainte ca acesta sa fie fixat in pozitia dorita.

Insa in acest articol vreau sa iti povestesc despre cele mai la indemana “scule” pentru electricieni profesionisti dar si pentru “mici” electricieni de pe langa casa.

Cleste extractor de suruburi Engineer PZ-22, cleste patent combinat Engineer PZ-59, extractor suruburi DBZ-60G, le poti folosi cu usurinta pentru mici reparatii dar si pentru proiecte DIY.

Cleste patent combinat Engineer PZ-59

Acest cleste mai este denumit si “Neji-Saurus RX”. El este special conceput pentru extragere suruburi rupte sau distruse la fel ca si clestele patent Engineer PZ-22 (usor cu dimensiune mai mica, dar la fel de eficient, special pentru locurile inguste). Ambele sunt fabricate in Japonia.

Poti desface cu usurinta suruburi cu capete rotunde sau cu sisteme de strangere non-standard, cuie si multe altele. Poti taia si sarma de otel de 3.2 mm diametru.

De ce poti desface cu succes suruburi cu cap rotund deteriorate sau intepenite?

In prezentare (vezi video aici), poti urmari “Lupta dinozaurilor” dintre un patent standard si patentul combinat Engineer PZ-59.

Cleste extractor de suruburi Engineer PZ-22

“Mici dinozauri” cum le spun prietenii electricieni (cleste extractor suruburi Engineer PZ-22 si cleste patent combinat Engineer PZ-59), sunt confectionati integral din otel carbon, au manere de culoare verde, cu forma ergonomica in sectiune “T”pentru o actionare superioara la strangere, au falcile cu striatii interioare bine calculate, care te ajuta atat pentru aplicatii verticale cat si pentru cele orizontale.

Fata de un patent obisnuit, forma falcilor lui ENGINEER PZ-59 este cea care face diferenta. Patentul standard are falcile aliniate iar striatiile de prindere orizontale sunt aliniate “cap in cap”, ceea ce face ca atunci cand vrei sa extragi un surub cu cap semirotund sa alunece si sa nu poti desface surubul intepenit.
Profilul falcilor lui PZ-59 prezinta la interior striatii pe axul vertical, cu o anumita concavitate dar si striatii standard pe axul orizontal. De asemenea, pentru o prindere eficienta, patentul are varful tesit in laterale.
In plus, striatiile orizontale nu se aseaza “cap in cap” ci se intercaleaza. La patentul standard, striatiile se aseaza cap in cap ceea ce face ca atunci cand prinzi o foaie de hartie aceasta sa alunece.

Este complicat sa scoti un surub cu capul stricat. Ce faci in situatia in care capul surubului se rupe si corpul surubului ramane ingropat? In ajutorul tau vine kit-ul 2 in 1 extractor suruburi rapid DBZ-60G care isi face usor loc in trusa de scule. Nu are nevoie de cablu de alimentare la energie electrica asa cum are o bormasina electrica.

Extractor suruburi Engineer DBZ-60G

O scula simpatica, cantareste numai 165 g, are culoare verde, iar pentru utilizarea lui, nu ai nevoie de pregatire speciala. Daca mesteresti pe langa casa, cu acest extractor suruburi DBZ-60G, pana si sotia ar fi incantata sa te ajute!

Kit-ul contine trei piese:

  • Un maner (confectionat dintr-un plastic de calitate superioara, ergonomic, cu un lacas de prindere hexagonala special pentru bit-uri).
  • Doua bit-uri:
  • Primul bit este usor de utilizat, pur si simplu apesi, rasucesti si gata surubul iese imediat. Nu necesita folosirea unui ciocan, ciocanul il folosesti la al doilea bit.
  • Al doilea bit prezinta o lama ascutita care se bate cu ciocanul in canelurile surubului.

Pentru extragere rapida si economie de timp foloseste un extractor suruburi Engineer DBZ-60G. Vezi video aici.

Familia micilor “dinozauri” este utila si nu ocupa loc in trusa ta de scule.