Dymo Rhino M1011

Inginerul mecanic Rudolph Hurwich, specializat in tehnologie MIT, a fost fondatorul si presedintele companiei Dymo Industries, iar cel mai cunoscut dispozitiv al sau a fost un aparat de etichetare, care a stantat benzi adezive de etichete cu roti rotative?

Acest dispozitiv a fost folosit in case si firme din mai mult de 100 de tari pentru a eticheta rafturi, sertare, obiecte personale si piese de schimb, iar manualul de utilizare a fost tradus  in mai mult de 20 de limbi.

Fondata la Berkeley in 1958, cu sediul in San Francisco, compania multinationala Dymo Industries a fost listata la Bursa de Valori din New York pana in 1978, cand a fost cumparat, intr-o preluare ostila, de conglomeratul suedez Esselte, care la randul sau l-a vandut lui Newell Rubbermaid in 2005. Rudolph Hurwich – antreprenor  si mentor, om de afaceri international, inventator, filantrop, investitor si sustinator al numeroaselor cauze liberale si eforturi creative – a murit pasnic la casa lui din Oakland pe 2 august 2014. Avea 92 de ani.

Cum au evoluat lucrurile pana azi?              Dymo Rhino M1011